LAKOĆA PARKIRANJA

AROUND VIEW MONITOR

U uskom ste prostoru? Crossover Nissan Juke tako uvjerljivo provjerava prostor oko vas da se više nikada nećete morati brinuti.

AVM slika
Panoramski pogled

Četiri kamere pružaju pregled okoline automobila iz ptičje perspektive, a na podijeljenom ekranu se mogu odabrati uvećani prikazi prednjih, zadnjih i bočnih djelova. Kao da u automobilu imate posmatrače.

POKRILI SMO SVE

NISSAN SAFETY SHIELD

Tehnologije sistema Nissan Safety Shield su sveobuhvatan pristup sigurnosti koji nas vodi pri konstrukciji i razvoju svih naših vozila kako biste mogli voziti sa više samopouzdanja.

Sigurnost slika
UPOZORENJE NA IZLAZAK IZ TRAKE
UPOZORENJE NA IZLAZAK IZ TRAKE

Ako Nissan Juke otkrije da skrećete iz trake, sistem upozorenja na nenamjerno skretanje iz trake upozoriće vas vizuelnim i zvučnim signalom. Sistem je toliko pametan da će isključiti upozorenja ako uključite pokazivače smjera.

PREPOZNAVANJE POKRETNIH OBJEKATA
PREPOZNAVANJE POKRETNIH OBJEKATA

Around View Monitor ne služi samo kao pomoć pri parkiranju automobila, nego vam pomaže i da sigurno izađete iz parking mjesta. U kombinaciji sa sistemom za prepoznavanje pokretnih objekata, vizuelnim i zvučnim signalima upozorava vas na pokretne objekte u vašoj blizini.

UPOZORENJE NA VOZILO U MRTVOM UGLU
UPOZORENJE NA VOZILO U MRTVOM UGLU

Ako u mrtvi ugao vašeg vozila uđe drugo vozilo, uključuje se  svjetlosni signal upozorenja kojem se, ako uključite pokazivač smjera, pridružuje i zvučni signal.

SISTEM ZA KONTROLU PRITISKA U GUMAMA
SISTEM ZA KONTROLU PRITISKA U GUMAMA

Više ne morate nagađati o pritisku u vašim gumama zahvaljujući sistemu za nadzor pritiska u gumama (TPMS) Nissana Juke. Ukoliko je pritisak u nekoj od guma nizak, na armaturnoj ploči upaliće se svijetlo.

NA PRAVOM PUTU
NA PRAVOM PUTU

Kad vaš Nissan Juke otkrije preupravljanje ili podupravljanje, njegov sistem dinamične kontrole vozila (VDC) može smanjiti snagu motora i prikočiti odgovarajuće točkove. U kombinaciji s VDC-om, sistem za kontrolu prianjanja (TCS) može prepoznati proklizavanje prednjih točkova, smanjiti otvorenost poklopca gasa i tako vas zadržati na željenoj putanji.

VAZDUŠNI JASTUCI

Nissanov napredni sistem vazdušnih  jastuka sa dvostepenom aktivacijom prednjih vazdušnih jastuka i senzorima privezanih sigurnosnih pojasa, senzorima prepoznavanja putnika štiti vas u slučaju sudara. Bočni vazdušni jastuci ugrađeni u prednja sjedišta i bočne vazdušne zavjese ugrađene u krov doprinose zaštiti u automobilu.

PRITISKOM TASTERA

PAMETNI KLJUČ

Ulazak u automobil bez ključa sad je još jednostavniji.

PAMETNI KLJUČ
PAMETNI KLJUČ

Otključajte svoj Juke dodirom dugmića na ručici vrata. Nissanov pametni ključ omogućava vam da ključeve ostavite u džepu ili torbi.

POKRETANJE MOTORA PRITISKOM TASTERA
POKRETANJE MOTORA PRITISKOM TASTERA

Zahvaljujući funkciji pokretanja motora pritiskom tastera, dovoljno je da uđete u auto, pritisnete dugme i krenete.

UPRAVO ONAKO KAKO ŽELITE

UDOBNOST AUTOMOBILA

To je vaš automobil. Uživajte u njegovoj udobnosti  pomoću vozačevog sjedišta prilagodive visine. U verziji Tekna možete dodati jos trag elegancije grijanim kožnim prednjim sjedištima i kožom presvučenim upravljačem.

Udobnost slika
GRIJANA SJEDIŠTA
GRIJANA SJEDIŠTA

Grijanje prednjih sjedišta dostupno vam je pritiskom na dugme. Zapitaćete se kako ste se ranije vozili bez te funkcije.

DVOSTRUKI AGENT
DVOSTRUKI AGENT

Osim o stilu vožnje, Nissanov sistem dinamičnog nadzora omogućava vam i da vodite računa o udobnosti u unutrašnjosti automobila. Jednostavno prebacite iz načina rada Dynamic u način rada Climate i ekran će vam prikazati sve što možete priuštiti kako biste kabinu učinili toplom ili hladnom prema želji.

PAMETNA I FLEKSIBILNA RJEŠENJA ZA ODLAGANJE

PROSTOR ZA AVANTURE

Uživajte u vožnji gradom sa prijateljima ili preklopite zadnja sjedišta djeljiva u odnosu 60:40 kako biste utovarili svu svoju opremu u  prtljažnik. Preklopite zadnja sjedišta i dobićete praktično mjesto za teret.

PAMETNA I FLEKSIBILNA RJEŠENJA ZA ODLAGANJE
LAKŠI UTOVAR

Juke sad ima veći prtljažnik ukupne zapremine 354 litara. Ali to nije sve, podnica prtljažnika koja se može postaviti na dvije visine daje vam bezbroj mogućnosti.

PAMETNA I FLEKSIBILNA RJEŠENJA ZA ODLAGANJE

SVIJET NA DOHVAT RUKE

MULTIMEDIJSKI SUSTAV: NISSAN CONNECT

NissanConnect* i vaš pametni telefon udružili su se kako bi vam omogućili najbolji zvuk, navigaciju i komunikaciju, sve to na 5,8-inčnom ekranu na dodir sa zaštitom od odsjaja. Možete telefonirati hands-free koristeći se Bluetooth tehnologijom, slušati omiljenu muziku ili internet radio.

Connect slika
NISSANCONNECT
NISSANCONNECT

Priključite svoj iPod ili MP3 player u USB priključak i upravljajte njime putem komandi audiosistema u automobilu. Ili se spojite putem Bluetootha i slušajte muziku bez kabla.

NISSAN CONNECT S MOBILNIM APLIKACIJAMA
NISSAN CONNECT S MOBILNIM APLIKACIJAMA

Budite u toku sa spoljnim svijetom iz udobnosti svog automobila  pomoću pametnog telefona, hands-free tehnologije i sistema NissanConnect sa mobilnim aplikacijama. Bogata ponuda aplikacija omogućava vam slušanje muzike, praćenje društvenih mreža i navigaciju gradom kao da tamo živite.

NISSAN CONNECT S NAVIGACIJOM
NISSAN CONNECT S NAVIGACIJOM

Nissanov sistem za navigaciju prepoznaje glasovne naredbe, ima 5,8-inčni ekran na dodir u boji i internet radio i informacije za putovanje. Više se nikada nećete izgubiti zahvaljujući njegovim instrukcijama koje vas vode korak po korak.