Uvodna

INDIVIDUALNO UŽIVANJE U MUZICI

AUDIOSISTEM BOSE PERSONAL

Sa šest zvučnika od kojih su dva ugrađena u vozačev naslon za glavu, ekskluzivni audiosistem Bose omogućava personalizovano slušanje muzike na vozačevom sjedištu; ekskluzivno u sasvim novoj Micri. Sa zvukom visoke rezolucije od 360°, predstavlja najboljeg partnera za ljubitelje muzike.

POZORNICA U PREDNJEM DIJELU
POZORNICA U PREDNJEM DIJELU

Sami u automobilu? Prilagodite iskustvo slušanja muzike trenutku  pomoću inovativnog sistema koji omogućava rešavanje doživljaja zvuka.

VIŠE ZVUKA IZ SVIH SMJEROVA
VIŠE ZVUKA IZ SVIH SMJEROVA

Proširite prostorni dojam zvuka za dublji i bogatiji doživljaj slušanja.

URONITE U ZVUK
URONITE U ZVUK

Odaberite najbolje. Proširite pozornicu i uživajte u 360 stepena zvuka: prostran i bogat zvuk koji vas okružuje sa svih strana.

OSTANITE POVEZANI

NISSAN DISPLAY AUDIO S FUNKCIJOM CARPLAY

Apple Carplay*, dostupan sa sistemom NissanConnect**. Display Audio sa 7-inčnim dodirnim ekranom, nudi pametniji i sigurniji način upotrebe Vašeg iPhonea. Priključite ga za prikaz navigacije do odredišta, pozivanje, slanje i primanje poruka te pristup omiljenoj muzici i aplikacijama, a da pritom ne odvraćate pogled s putanje.

*Povezivanje sa sistemom CarPlay moguće je samo  pomoću USB-kabela. CarPlay je funkcija koju pruža društvo Apple Inc. i možda nije podržana na vašoj lokaciji. Posjetite stranicu www.apple.com kako biste provjerili njenu dostupnost u svojoj zemlji. Trajanje besplatnog opcijskog paketa NissanConnect je dvije godine. NissanConnect nije dostupan na hrvatskom jeziku.

carplay slider
OSTANITE NA PRAVOM PUTU

Iskoristite prednosti usluge Apple Maps kako biste stigli na svoje odredište. Zahvaljujući navigacijskim uputstvu u stvarnom vremenu, preglednom interfejsu i brojnim korisnim predlozima koji će vam uštedjeti vrijeme, moći ćete otkriti mnogo više.

carplay slider
OBAVITE POZIV

Otvorite telefon na ekranu vaše Micre i pronađite sve svoje kontakte, pozive i govorne poruke. Ništa ne može biti jednostavnije.

carplay slider
POŠALJITE PORUKU

Aktivirajte Siri pritiskom na taster za aktivaciju glasovnih naredbi na upravljaču i uživajte u još jednostavnijoj i sigurnijoj komunikaciji.

carplay slider
PREPUSTITE SE MUZICI

Sva vam je muzika dostupna nadohvat ruku – a možete i reći Siri što biste željeli slušati. Odaberite nešto iz svoje muzicke kolekcije, podcastova ili digitalnog radija, ili odaberite zabavne sadržaje  pomoću svojih omiljenih aplikacija.

UŽIVAJTE U VOŽNJI

MULTIMEDIJSKI SISTEMI POTPUNO NOVE NISSAN MICRE

Slušajte muziku, odaberite rutu i ostanite povezani. Zahvaljujući 7-inčnom dodirnom ekranu i potpunoj integraciji s pametnim telefonom, Nissanovi navigacijski i audiosistemi nove generacije i najobičniju će vožnju pretvoriti u prijatno iskustvo. **

Connect photo

ZRAČI SAMOPOUZDANJEM

NISSANOVA INTELIGENTNA MOBILNOST

Kao da istovremeno imate treće oko i šesto čulo, Nissanova inteligentna mobilnost puni vas samopouzdanjem na putu. Pomaže vam nadzirati vaše vozilo i okolinu, predvidjeti nepredvidive situacije i da zaštitite sebe i svoje putnike od neizbježnih situacija.

Mobilnost photo
mobilnost slider
Inteligentni sistem upozorenja i korekcije izlaska iz vozne trake

Izravnajte se! Ovaj će vas sistem upozoriti vizuelnim i zvučnim signalima ili će vam pomoći ispravljanjem upravljača i laganim kočenjem kako bi vas vratio u pravu traku ako nesvjesno počnete izlaziti iz trake.

mobilnost slider
Inteligentni sistem za kočenje u nuždi

Taj unaprijeđeni sistem neprestano prati sav promet ispred vas, uključujući pješake, te vas upozorava i lagano ili, prema potrebi, snažno koči ako prepozna opasnost od sudara.

mobilnost slider
PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOVA

Poštujte ograničenja brzine zahvaljujući automatskom prepoznavanju prometnih znakova i svim informacijama o vožnji.

mobilnost slider
Inteligentni nadzor mrtvog ugla

Sistem neprestano prati sav promet oko vas i upozorava vas na vozila u mrtvom uglu s obje strane automobila.

mobilnost slider
Prepoznavanje objekata u pokretu prilikom vožnje unazad

Pažnja! Bit ćete upozoreni ako se nešto ili neko neočekivano kreće iza vas.

mobilnost slider
Inteligentno upravljanje dugim svjetlima

Vidite više u bilo koje doba noći. Sistem uključuje duga svjetla čim otkrije da su vam potrebna i privremeno ih obara ako prepozna da iz suprotnog smjera nadolazi vozilo.

ČAK JE I PARKIRANJE UŽITAK

Inteligentni Around-View Monitor 360⁰

Inteligentni Around View Monitor potpuno nove Nissan Micre, jedinstveni sistem u klasi, pomoću četiri kamere parkiranje i upravljanje pri niskim brzinama čini dječjom igrom. Sistem prikazuje virtuelni pogled na okolinu vozila iz ptičje perspektive kako bi manevrisanje učinio jednostavnijim. Podijeljeni ekran omogućava vam pogled izbliza na prednji, bočni i zadnji kraj automobila.

AVM 360 photo

SVE POD KONTROLOM

Kad vozite naprijed, ekran prikazuje prednji pogled i ptičju perspektivu pa znate koliko se tačno trebate pomaknuti. (2)ČUVAJTE TOČKOVE

Kad vozite naprijed ili unazad, pritisnite taster kamere za bočni pogled. To je velika pomoć u procjeni udaljenosti od ivičnjaka. (1) (3)SVJESTAN OKOLINE

Kad vozite unazad, ekran prikazuje ono što je neposredno iza vas, a pogled odozgo pruža pregled čitave okoline. (4)

NISSANOV NAPREDNI DRIVE ASSIST EKRAN

Drive assist photo

Osmišljen da smanji ometanje i omogući vam da se prepustite užitku putovanja, napredni Drive Assist nove Micre donosi vam sve potrebne informacije na 5-inčnom TFT zaslonu visoke razlučivosti. U stvarnom vremenu prikazuje informacije kao što su potrošnja goriva, uputstva navigacijskog sistema, upozorenja sistema za pomoć u vožnji, muziku ili komunikacije. Sve je dostupno već na prvi pogled, u samom središtu instrumentalne table.

OSTANITE HLADNE GLAVE
OSTANITE HLADNE GLAVE

Automatski klima-uređaj potpuno nove Micre prilagođava temperaturu kako biste u svakom trenutku ostali hladne glave i uživali u potpunoj udobnosti.

ULAZAK U AUTOMOBIL BEZ KLJUČA
ULAZAK U AUTOMOBIL BEZ KLJUČA

Otključajte i zaključajte svoju potpuno novu Micru bez vađenja Inteligentnog ključa iz džepa ili torbe.

POVEĆAJTE SVOJE KAPACITETE

PREGRADE ZA ODLAGANJE NOVE MICRE

Potpuno nova Nissan Micra veoma je prostrana. Zahvaljujući pametno osmišljenim pregradama za odlaganje i iznenađujuće prostranom prtljažniku obima 300 l, sami možete odrediti svoje granice.

Prostornost photo
TROSTRANO RJEŠENJE

Nova Nissan Micra veoma  je prostrana. Zahvaljujući pametno osmišljenim pregradama za odlaganje i iznenađujuće prostranom prtljažniku obima 300 l, sami možete odrediti svoje granice.

JESTE LI ZA ČAJ?
JESTE LI ZA ČAJ?

Zahvaljujući brojnim držačima čaša u središnjoj konzoli, možete organizovati pravu čajanku. Vrlo praktično.

SVE NA JEDNOM MJESTU
SVE NA JEDNOM MJESTU

Sve svoje papire, punjače i druge lične predmete možete držati na jednom mjestu. U velikoj pregradi za rukavice potpuno nove Micre obima 10 litara možete smjestiti čak i bocu obima dva litra!

PAMETNA IDEJA
PAMETNA IDEJA

Svoj mobilni uređaj možete držati u posebnom držaču za telefon. On je opremljen i USB priključkom, 12-V električnom utičnicom i praktičnim ambijentalnim osvjetljenjem: jer detalji su važni.

**NissanConnect podržava sljedeće jezike: engleski, francuski, njemački, talijanski, španjolski, nizozemski, portugalski, turski, ruski, ukrajinski, danski, švedski,
finski, poljski, slovački, češki, madžarski, grčki. Provjerite Pravne napomene i zaštita privatnosti.