UPOZNAJ SVOG SAVEZNIKA

UPOZNAJ SVOG SAVEZNIKA

Nova Nissan Micra sarađivala je s umjetnicima, muzičarima,TV voditeljima širom svijeta kako bi osmislila niz zabavnih projekata koji oduzimaju dah i ističu njene najvažnije karakteristike.

uvodna

Upoznajte originalne saradnike

NOVA NISSAN MICRA & NESTAŠLUCI

Potpuno novu Nissan Micru odlikuju izgled kojim bi vas mogla uvaliti u nevolje i tehnologija kojom bi vas iz njih mogla izvući. Pogledajte što tehnologiju nove Micre čini savršenim saradnikom za svaku avanturu u naša tri filma o Inteligentnoj mobilnosti.

nestašluci, slika
UPOZNAJ SVOG SAVEZNIKA
UPOZNAJ SVOG SAVEZNIKA
KRALJEVI STAZE
KRALJEVI STAZE
OBRAČUN U KVARTU
Obračun u kvartu

Upoznajte glavne likove

Likovi u filmu o potpuno novoj Nissan Micri isti su kao sam automobil: uvijek traže nove načine da upadnu u nevolje...

Naš neustrašivi duo zvijezde su našeg filma. Uvijek su u bijegu. Kad god su zajedno, možete očekivati nevolje. Nevolje najbolje vrste.

Naši kuglači ovime se ne bave zbog slave. Samo vole očitati lekciju profesionalcima koji igru shvataju preozbiljno.

Morate biti prilično snažni da biste odnijeli pobjedu na rolama. No, nešto je našoj djevojci dalo dodatno samopouzdanje da se suoči sa haosom...

Možda ste prava zvijer kad je riječ o trčanju po vrućini. No to ne znači da ćete nadmudriti našeg lika u trci usred ničeg. Ima asa u rukavu, ili, bolje rečeno, u torbi...

Upoznajte dizajnere

NISSAN MICRA & FABRIKA

U saradnji s našim obožavateljima na Facebooku i protagonistima jedinstvene serije Trgovci automobilima osmislili smo zabavan i interaktivan način da prikažemo nebrojene mogućnosti personalizacije potpuno nove Nissan Micre.

tvornica slider
 
tvornica slider
 
tvornica slider
 
tvornica slider
 
Micra osmišljena na društvenim mrežama

Ima li boljeg načina da pokažemo nevjerovatno bogatu ponudu za personalizaciju potpuno nove Nissan Micre nego da pozovemo svoje obožavatelje na Facebooku da osmisle baš svoju posebnu Micru? Iz naše tvornice u Francuskoj emitovali smo Facebook Live videa koje su prezentovali protagonisti TV serije Trgovci automobilima i pozvali obožavatelje da glasaju za svoju omiljenu boju karoserije i unutrašnjosti te detalje za personalizaciju spoljašnjeg izgleda. Rezultat? Micra koju su personalizovali ljudi.

FABRIKA

Izadjite sa scene našeg savremenog pogona za personalizaciju. Pogledajte kako nastaje potpuno nova Nissan Micra.

Upoznajte genijalnog crtača

Nova Nissan Micra & Stephen Wiltshire

Izgled potpuno nove Nissan Micre iskorak su od uobičajenog, no je li dovoljno upečatljiva da je upamtite za samo 60 sekundi? Crtač Stephen Wiltshire učinio je upravo to u filmu Drawn at First Sight, nacrtavši automobil prema pamćenju u virtuelnoj stvarnosti upotrebom Google Tilt Brusha, alata kojim se nikad prije nije koristio.

Stephenov savršeni crtež u 3D, stvoren u virtuelnoj stvarnosti upotrebom Google Tilt Brusha, možete pogledati ovdje. Rotirajte potpuno novu Nissan Micru na svojem ekranu i pogledajte njegovo originalno umjetničko djelo iz svih uglova.

Stephen Wiltshire umjetnik je poznat širom svijeta, na glasu zbog svoje izuzetne sposobnosti stvaranja detaljnih crteža prema pamćenju.

Spreman za jedinstveni izazov: Stephen u virtuelnoj stvarnosti crta potpuno novu Nissan Micru prema pamćenju nakon što ju je gledao samo 60 sekundi.

Pogled izbliza na potpuno novu Nissan Micru nakon što ju je nacrtao prema pamćenju pomoću Googleovog alata Tilt Brush.

Googleov Tilt Brush umjetnicima omogućava stvaranje u 3D prostoru  pomoću naočara za virtuelnu stvarnost

Stephen se može pohvaliti nevjerovatnom sposobnošću da zapamti i najsitniji detalj potpuno nove Nissan Micre i oživi je u svojem crtežu nastalom u virtuelnoj stvarnosti.

INSPIRATIVAN DIZAJN

Nova Nissan Micra & Fubiz

Dizajn i ključne karakteristike nove Nissan Micra inspirirale su čitav niz umjetnika za stvaranje jedinstvenih umjetničkih djela, predstavljenih na web stranici Fubiza.

PLAY IT YOUR WAY

NOVA NISSAN MICRA & TJEDAN DIZAJNA ZAGREB #TDZG

Nissan je na Tjednu dizajna Zagreb od 9. do 14. svibnja zagrebačkoj publici po prvi puta predstavio sasvim novu Micru. U suradnji s HTC-om kroz nagradni natječaj #PlayItYourWay posjetiteljima je omogućeno da dizajniraju svoju Nissan Micru uz pomoć inovativnog sistema virtualne stvarnosti HTC ViveTM i aplikacije Tilt Brush by Google.

Korištenjem povezane VR kacige i dva kontrolera sistema HTC ViveTM, omogućeno je trodimenzionalno personalizovanje nove Nissan Micru, koristeći čak i nezamislive materijale kao što su vatra, snijeg i zvijezde.