NISSAN NAVARA

KARAKTERISTIKE

OSTANITE POVEZANI, OSJEĆAJTE SE UDOBNO I SIGURNO

SVIJET NADOHVAT RUKE

NISSANCONNECT

Uz NissanConnect** na svako putovanje sa sobom možete ponijeti svoju omiljenu muziku, društvene medije i drugo. Vaš telefon i pick-up sa pogonom na četiri točka besprekorno će sarađivati putem 7-inčnog ekrana u boji osjetljivog na dodir.

connect uvodna
DOZVOLA ZA SLUŠANJE

Slušajte šta želite i kada želite preko USB ulaza, 3,5-mm priključka ili internet radija. Priključite svoj MP3 i upravljajte njime putem audiosistema automobila. Možete čak i spojiti svoj pametni telefon preko Bluetootha za obavljanje poziva bez korištenja ruku i reprodukciju muzike.

INFORMACIJE KOJE SU VAM POTREBNE – ZABAVA KOJU ŽELITE
DIGITALIZUJMO SE
DIGITALIZUJMO SE

NissanConnect sa mobilnim aplikacijama temelji se na tehnologiji koja omogućava upotrebu kako vašeg pametnog telefona bez korišćenja ruku, tako i ekrana osjetljivog na dodir kako biste ostali povezani sa digitalnim svijetom. Obilje karakteristika i aplikacija omogućuje slušanje muzike, praćenje društvenih mreža i navigaciju gradom kao da tamo živite.

PRONAĐITE PRAVI PUT
PRONAĐITE PRAVI PUT

Napredni navigacioni sistem u Nissan Navari radi mnogo više od pokazivanja pravog smjera. Sa unaprijeđenim prepoznavanjem glasovnih naredbi, ažuriranjima saobraćaja u realnom vremenu i informacijama o zanimljivostima – uključujući restorane, hotele, benzinske pumpe i bankomate – pruža vam sve što vam je potrebno kako bi svako putovanje bilo užitak.

PRAKTIČNA TEHNOLOGIJA

PAMETNA NAVARA

Pick-up sa visokim koeficijentom inteligencije, nova Navara opremljena je praktičnom tehnologijom koja će vas odvesti gdje želite jednim pritiskom tastera, usmjeriti vašu pažnju na put, povezati vas sa svijetom i držati na sigurnom. To je zaista pametno i praktično.

tehnologija photo
VIŠE MOĆI U VAŠIM RUKAMA

Odaberite muziku, obavljajte telefonske pozive, mijenjajte ekrane sa informacijama i podesite tempomat – bez micanja ruku sa pametnog, kožom presvučenog upravljača.

SVE ŠTO TREBATE ZNATI, PRED VAŠIM OČIMA

NAPREDNI EKRAN DRIVE-ASSIST

Usmjerite pažnju na put dok vas ekran u boji Drive Assist na instrument tabli obavještava o svemu što trebate znati – na primjer, koliku ste udaljenost prošli, koliko dugo putujete i koliko ste goriva potrošili.

PRATITE BRZINU

Kako biste maksimalno iskoristili svaku kap goriva, Navara će vam za vrijeme vožnje reći koja je vaša prosječna brzina

driveassist slider
IDITE DO KRAJA

Saznajte kada trebate napraviti pauzu. Aktivirajte ekran udaljenosti puta da biste vidjeli koliko ste prošli i koliko dugo vozite.

driveassist slider
ALAT ZA SMANJENJE POTROŠNJE GORIVA

Ekran prosječne potrošnje goriva pomaže vam da prilagodite svoj način vožnje za najveću uštedu goriva i prati opšte stanje vozila.

driveassist slider
PAMETNI KLJUČ
PAMETNI KLJUČ

Nema više traženja ključeva. Sa Nissanovom opcijom Pametni ključ i pokretanjem na pritisak tastera možete otključati automobil, pokrenuti motor i krenuti – a ključevi mogu ostati u džepu ili u torbi.

IZDRŽLJIV SPOLJA PREFINJEN IZNUTRA

PROMIJENITE NAČIN RAZMIŠLJANJA

Multilink zadnje vješanje sa spiralnim oprugama za udobniju vožnju, dvozonski automatski klima-uređaj, sjedište vozača nadahnuto putovanjima u svemir – Nissan Navara promijeniće vaše mišljenje o pick-upovima.

SVEMIRSKA UDOBNOST
SVEMIRSKA UDOBNOST

Vozačevo i suvozačevo sjedište nadahnuti su bestežinskim stanjem astronauta u svemiru. Naslon sa potporom za kičmu podržava vas od karlice do grudi, a sjedište se prilagođava vašim tačkama pritiska. Rezultat je sjedište koje je nevjerovatno udobno i smanjuje umor.

SAVRŠENA PODEŠAVANJA
SAVRŠENA PODEŠAVANJA

Dvozonski automatski klima-uređaj vozaču i suvozaču omogućuje stvaranje sopstvene klime.

HLADNI POVJETARAC – NAPRIJED I POZADI
HLADNI POVJETARAC – NAPRIJED I POZADI

Zadnji  ventilacioni otvori klima-uređaja u verzijama sa produženom kabinom i sa dvostrukom kabinom puštaju vazuh prema putnicima na zadnjoj klupi, zbog čega je svima ugodno bez obzira na spoljnu vrućinu.

JEDNOSTAVNIJI POGLED POZADI
JEDNOSTAVNIJI POGLED POZADI

Samozatamnjujući retrovizor smanjuje bljesak od automobila pozadi. Kako bi vožnja unazad bila još jednostavnija, zadnja kamera omogućuje vam  pogled iza automobila.

NEKA ONO ŠTO JE SPOLJA UĐE UNUTRA
NEKA ONO ŠTO JE SPOLJA UĐE UNUTRA

Ako vam je potreban svjež vazduh, samo pritisnite taster i otvorite klizni zadnji prozor iz udobnosti vozačevog sjedišta. A kada je vrijeme  lijepo, možete otvoriti i krovni prozor.

MULTILINK ZADNJE VJEŠANJE
MULTILINK ZADNJE VJEŠANJE

Nova Nissan Navara u verziji sa dvostrukom kabinom prva u segmentu pick-upova nosivosti jedne tone za evropsko tržište donosi multilink zadnje vješanje sa spiralnim oprugama.  Naprednije od tradicionalnih lisnatih opruga, to vješanje donosi veću udobnost, nosivost i bolju upravljivost što će se svidjeti svim vozačima.  Veća udobnost vaše vozilo od običnog radnog alata pretvara  u prilagodljivo višefunkcionalno vozilo.

ODLOŽITE NA SIGURNO MJESTO

BESKRAJAN PROSTOR

Puno prostora za odlaganje važno je za posao i za zabavu. Pronađite mjesto za svoje stvari u bočnim džepovima, prostranom pregradom ispred suvozača ili ispod zadnjeg putničkog sjedišta u verzijama sa produženom kabinom i sa dvostrukom kabinom. Duboka cenrtralna konzola pruža više prostora za odlaganje, za sve one bitne stvari koje vozaču trebaju nadohvat ruke.

SKRIVENO OD POGLEDA

Pregrada ispred suvozača velikog kapaciteta dovoljno je velika da sigurno odložite sve lične stvari, zajedno sa onima prijeko potrebnim kao što su svjetiljka, radne rukavice i alat ili kutija prve pomoći.

prostor slider
SVE NA JEDNOM MJESTU

Izuzetno veliki džepovi smješteni na vozačevim i suvozačevim vratima nude jednostavan pristup knjigama, fasciklima ili tabletima. Takođe su savršeno mjesto za odlaganje dodatne boce vode kad vas uhvati žeđ.

prostor slider
OVDJE SE ODLAŽE RADNI ALAT

Treba Vam mjesto za držanje alata ili opreme? Skriveni ispod zadnjih sjedišta u verzijama sa dvostrukom kabinom ili produženom kabinom nalaze se dva praktična mjeta za odlaganje.

prostor slider
JE LI NEKO ZA PIĆE?

U Navari nećete morati dugo tražiti držače čaša. Nalaze se kraj prednjih sjedišta, čak i u džepovima na vratima.

prostor slider
DOHVATITE NAOČARE

Kada sunce postane prejako, pritisnite okidač na pregradi iznad glave kako biste uzeli sunčane naočare. Dovoljno je velik za sigurno odlaganje svih modela naočara.

prostor slider

PAZI NA VAS

FILOZOFIJA NISSAN SAFETY SHIELD

Nissanova filozofija Safety Shield sastavni je dio konstrukcije svakog automobila koji proizvodimo. Taj sistem pazi na vašu Navaru, pomaže vam da se snađete u neočekivanim situacijama i štiti vas u slučaju sudara.

sigurnost photo
LED ZA DODATNU VIDLJIVOST
LED ZA DODATNU VIDLJIVOST

Navarina LED dnevna svjetla puno su više od elegantnog dizajna. Zbog njih je vaše vozilo bolje vidljivo – danju ili noću.

NEKA BUDE SVIJETLO
NEKA BUDE SVIJETLO

Automatski sistem glavnih svijetala danju uključuje dnevna svijetla kada pokrenete motor i automatski uključuje prednja svijetla u lošem osvjetljenju. Ako zaboravite na njih kada stignete na odredište, ona će se sama isključiti – ali ne odmah, kako bi vam osvijetlila put do vrata.

POGLEDAJTE IZA SEBE
POGLEDAJTE IZA SEBE

Upotreba panoramskog Around View monitora: manevrisanje i parkiranje na bilo kojem prostoru uz pomoć četiri kamere panoramskog monitora koje omogućavaju pregled vozila iz ptičje perspektive.

Sistem kočenja u nuždi
Sistem kočenja u nuždi

Sistem kočenja u nuždi signalizira ako osjeti opasnost od sudara sa vozilom ispred  i automatski povećava snagu kočenja ako otkrije da je vozač snažno pritisnuo kočnicu.

NE SKREĆITE SA PUTA
NE SKREĆITE SA PUTA

Vehicle Dynamic Contor –sistem za kontrolu stabilnosti – kontroliše vaše upravljanje i kočenje. Ako to uslovi nalažu, smanjiće snagu motora i prikočiti određene točkove kako biste bili sigurni.

PRIJANJANJE U NAJTEŽIM UVJETIMA
PRIJANJANJE U NAJTEŽIM UVJETIMA

Sistem za kontrolu prijanjanja osjeća kada pogonski točak započinje proklizavanje i smanjuje snagu motora ili koči točkove kako bi ponovo uspostavio prijanjanje, čime vašoj Navari pruža bolje ležanje na cesti čak i na najsnažnijoj poledici.

SIGURNO ZAUSTAVLJANJE
SIGURNO ZAUSTAVLJANJE

Navarin napredni sistem protiv blokiranja točkova prilikom kočenja Navare sprječava blokiranje točkova pri snažnom kočenju pa možete sigurno zaobići prepreku dok kočite.

RASPODJELA SILE KOČENJA
RASPODJELA SILE KOČENJA

Ako vozite težak teret, Navarina elektronska raspodjela sile kočenja čuva vas povećanjem snage kočenja zadnjih kotača.

ZAŠTITA JE DIO SERIJSKE OPREME
ZAŠTITA JE DIO SERIJSKE OPREME

Nissan Navara ima sedam vazdušnih jastuka: prednje vazdušne jastuke, bočne vazdušne jastuke na prednjim sjedištima, bočne vazdušne zavjese za putnike na bočnim sjedaištima i vazdušni jastuk za koljena vozača.

SIGURNOST ZAPOČINJE OVDJE
SIGURNOST ZAPOČINJE OVDJE

Pronađite svoju Navaru tačno tamo gdje ste je ostavili. Imobilizator motora sprečava svakoga ko pokuša odvesti vaš automobil ako nema elektronski kodiran ključ.