Automobil iz ptičje perspektive u vožnji zavojitom cestom kroz šumu

NISSANOVI 100 % ELEKTRIČNI AUTOMOBILI

Novi način vožnje.

Novi način vožnje.

Novi način vožnje.

Recite zbogom termičkom motoru, okrenite se novom načinu vožnje.

Recite zbogom termičkom motoru, okrenite se novom načinu vožnje.

Recite zbogom termičkom motoru, okrenite se novom načinu vožnje.

Ruka priključuje punjač u električni automobil

100 % električna snaga pokreće budućnost

Zamislite vozilo koje je povoljno za upotrebu, ekološki efikasano i pri tome žustro. U Nissanu smo odavno svjesni prednosti električnog motora koji pokreću baterije. Nissanova električna vozila odlikuju se većim dometom i performansama koje će vožnju učiniti izuzetno zabavnom. Prednosti vožnje električnog automobila su brojne, ali da biste ih mogli iskoristiti, morate da razmislite o nekim stvarima.

Kako sve to funkcioniše?

Kako sve to funkcioniše?

Kako sve to funkcioniše?

Struja generiše pokret

Struja generiše pokret (i obratno)

Električna vozila koriste električnu energiju sačuvanu u visokonaponskim baterijama koje se mogu puniti za pokretanje električnog motora. Motor zatim pretvara električnu energiju u mehaničku i pokreće vozilo.

Automobil uključen u struju

Puni se kao i svaki drugi uređaj

Baterije električnih vozila moraju se puniti strujom iz utičnice, kao što je kućna utičnica ili javni punjač. Sva električna vozila isporučuju se s kablom za punjenje.

Ne troši energiju

Ne troši energiju

Regenerativno kočenje proizvodi energiju prilikom usporavanja vozila i zatim je pretvara i čuva u bateriji. Energija se proizvodi kad vozač otpusti papučicu gasa, a inercija točkova okreće električni motor. Zahvaljujući manjoj potrebi za upotrebom kočnica i drugih mehaničkih dijelova, dijelovi vozila traju duže.

Osjetite uzbuđenje vožnje na 100 % električni pogon

Osjetite uzbuđenje vožnje na 100 % električni pogon

Osjetite uzbuđenje vožnje na 100 % električni pogon

Elegantni Nissan LEAF u vožnji.

LEAF

100% električni porodični automobil.

Dostupan s baterijama kapaciteta 39 kWh ili 59 kWh, vrhunskom aerodinamikom i naprednim tehnologijama koje će vam dati više samopouzdanja u vožnji. Otkrijte sasvim nov način vožnje. Nissan LEAF će vas očarati.

Prekrasni Nissan ARIYA na planinskoj cesti.

ARIYA

Električni crossover.

Crossover Ariya s tehnologijom e4ORCE je početak nove ere neprekinutog, intuitivnog i prilagodljivog iskustva korišćenja u automobilu i izvan njega. Sve to je spakovano u prefinjen dizajn nadahnut bezvremenim japanskim futurizmom.

Iskoristite sve što vam pruža vaš 100 % električni automobil

Iskoristite sve što vam pruža vaš 100 % električni automobil

Iskoristite sve što vam pruža vaš 100 % električni automobil

Automobil iz ptičje perspektive u vožnji preko mosta.

Kako punim svoj električni automobil?

Kako punim svoj električni automobil?

Kako punim svoj električni automobil?

Električni automobil puni se na kućnoj utičnici

Kućna utičnica

Priključite svoj automobil na kućnu utičnicu uz pomoć EVSE kabla onako kako biste uključili laptop ili bilo koji drugi uređaj, a baterija će se napuniti preko noći. To je vjerovatno sve što vam treba ako ne putujete dugo do posla ili ne koristite automobil svaki dan. Zelena tehnologija čini vaš život jednostavnijim.

Električni automobil puni se na kućnoj utičnici preko noći.

Kućni punjač naizmjeničnom strujom

Najbolja opcija za punjenje vozila jeste noću kod kuće. Pomoću kućnog punjača naizmjeničnom strujom garažu ili dvorište možete da pretvorite u svoj privatni punjač. Ti punjači naizmjeničnom strujom znatno skraćuju vrijeme potrebno za punjenje vašeg električnog vozila (*). Korišćenje punjača naizmjeničnom strujom kod kuće je mnogo praktičnije i čini vožnju na električni pogon jednostavnijom no ikad prije.

Električni automobil puni se na javnom punjaču.

Javni punjači

Broj punjača svakodnevno raste! Trenutno je u Evropi više od 200.000 javnih punjača, uključujući više od 6.600 brzih punjača. Možete da preuzmete aplikaciju koja će vam pomoći da pronađete i isplanirate sljedeće punjenje i da iskoristite brojne lokacije koje omogućavaju besplatno parkiranje dok punite vozilo.

Kako mogu najbolje da iskoristim domet svog vozila?

Kako mogu najbolje da iskoristim domet svog vozila?

Kako mogu najbolje da iskoristim domet svog vozila?

Muškarac priključuje svoj automobil na kućni punjač.

Pazite na svoju bateriju

Većina električnih vozila neće osjetiti značajan pad u kapacitetu baterije u normalnoj svakodnevnoj upotrebi. Da biste na jednostavan način očuvali kapacitet baterije, uvijek održavajte nivo napunjenosti iznad 5 %.

Pametni telefon u ruci.

Planirajte svoja putovanja

Baterija vašeg električnog vozila je potpuno dovoljna za vaša svakodnevna putovanja. Kad idete na duža putovanja pobrinite se da isplanirate odmor, protegnete noge ili nešto prezalogajite dok čekate da se baterija napuni.

Par se smiješi dok vezuje sigurnosne pojaseve

Optimizujte svoju vožnju

Kao i kod benzinskog automobila, mali detalji čine veliku razliku u dometu automobila s jednim punjenjem. Brzina, silovitost ubrzanja ili kočenja, uslovi na putu, broj putnika i količina prtljaga, pritisak u gumama, pa čak i temperatura vazduha utiču na domet automobila.

Prelazak na električni pogon, olakšao Nissan

Prelazak na električni pogon, olakšao Nissan

Prelazak na električni pogon, olakšao Nissan

Pametni telefon s uključenom aplikacijom NissanConnect Services u ruci

Daljinski nadzor vozila

Aplikacija NissanConnect Services omogućava upotrebu telefona kao daljinskog upravljača za vaše vozilo. To znači da automobil možete da zaključate ili da otključate gdje god se nalazili, u svakom trenutku možete da znate gdje vam se nalazi automobil, zagrejati ga ili rashladiti prije nego što sjednete u njega, pa čak i programirati punjenje u vrijeme nižih tarifa potrošnje energije.

Žena priključuje svoj automobil na kućni punjač.

Produžena garancija na bateriju

Litijum-jonske baterije koje se trenutno koriste u Nissanovim električnim vozilima izuzetno su pouzdane. Uz postprodajne usluge nudimo i 8-godišnja garancija na baterije, odnosno do 160.000 km.

Detaljan pregled prednosti prebacivanja na električni automobil

Detaljan pregled prednosti prebacivanja na električni automobil

Detaljan pregled prednosti prebacivanja na električni automobil

Upravljač.

Glatka i dinamična vožnja

Električni motori uvijek isporučuju 100 % obrtnog momenta, što rezultuje glatkim i snažnim ubrzanjima svaki put, bez vibracija motora i u gotovo potpunoj tišini. Samo pritisnite papučicu i istog trena ćete osjetiti snagu. A za usporavanje je dovoljno otpustiti pritisak na papučicu. Jedna papučica daje vam potpunu kontrolu, a papučica kočnice je tu za snažnija kočenja.

Novčanice

Manje održavanja, niski troškovi upotrebe

Prva ušteda koju ćete osjetiti jeste ta da nikad više nećete morati da platite gorivo. Električna vozila imaju mnogo manje pokretnih dijelova, što smanjuje troškove održavanja. Smanjuje se čak i trošenje kočionih pločica jer električni automobili za usporavanje upotrebljavaju motor koji napaja bateriju.

Oblaci

Bez emisija

Brojni državni podsticaji čine automobile koji ne ispuštaju emisije finansijski isplativijima. Pozdravite se s emisijama i uživajte u vožnji bez osjećaja krivice, sa spoznajom da ste postali deo električne revolucije.

Upoznajte sve naše elektrifikovane pogone

Upoznajte sve naše elektrifikovane pogone

Upoznajte sve naše elektrifikovane pogone

Automobil iz ptičje perspektive u vožnji slikovitim predjelom.

*Vrijeme punjenja zavisi od specifikacija punjača, punjača ugrađenog u vozilo, upotrebi sistema za brzo punjenje ili sistema za upravljanje energijom kao i od načina punjenja.

Navedene vrijednosti odnose se na baterije od 39 kWh (LEAF) i 59 kWh (LEAF e+). Vrijeme punjenja zavisi od uslova punjenja, uključujući vrstu punjača i uslove, temperaturu baterije te ambijentalnu temperaturu na mjestu punjenja. Navedena vremena brzog punjenja odnose se na punjenje punjačem CHAdeMO. Nissan LEAF dizajniran je za gotovo svaku vrstu putovanja u vašem svakodnevnom životu te je opremljen sigurnosnim sistemima koji štite bateriju tokom učestalih brzih punjenja u kratkom vremenskom razdoblju. Vrijeme potrebno za dodatno brzo punjenje može da bude duže ako se zbog temperature baterije aktiviraju sigurnosni sistemi.
Za služenje uslugama NissanConnect potrebno je da imate korisnički nalog NissanConnect kao i da se registrujete ili prijavite u aplikaciju NissanConnect Services uz pomoć korisničkog imena i lozinke. Da biste se služili besplatnom aplikacijom NissanConnect Services morate da imate pametni telefon s operativnim sistemom iOS ili Android i SIM karticu s postojećom ili dodatno ugovorenom uslugom protoka podataka koju pruža vaš odabrani mobilni operater. Dostupnost svih usluga zavisi od pokrivenosti mobilnom mrežom.
Povezivanje mobilnog uređaja kako bi se pristupilo uslugama NissanConnect preporučuje se samo onda kada je vozilo parkirano. Sistem treba koristiti u skladu sa saobraćajnim propisima. Vozačima se preporučuje da sistem koriste samo onda kada je to sigurno. Vozači treba da pripaze na potencijalne opasnosti korišćenja tehnologije kojom se upravlja slobodnih ruku jer ona može da skrene pažnju sa puta i da smanji kontrolu upravljanja.

Slike na internet stranici www.nissan.me su simbolične i služe isključivo u informativne svrhe. U nekim slučajevima ne predstavljaju vozilo namijenjeno crnogorskom tržištu i ne prikazuju određen model, nivo opreme ili posebnu ponudu. Karakteristike možda neće biti dostupne ili će biti dostupne samo uz doplatu. Svi podaci i informacije navedeni na internet stranici i u dokumentima privremeni su i podložni promjeni. Zadržavamo pravo na greške u tekstu. Zbog posljedica globalne nestašice poluprovodnika neki elementi opreme prikazani na internet stranici i u brošuri trenutno nisu dostupni. U trenutnim uslovima teško je predvidjeti mogućnost nabavke konkretnih elemenata opreme, koje zbog globalne nestašice poluprovodnika u konkretnom slučaju možda neće biti moguće nabaviti. Za najnovije informacije obratite se najbližem ovlašćenom koncesionaru.