Nissan ARIYA na snijegom prekrivenom autoputu

PERFORMANSE ELEKTRIČNOG VOZILA

Naelektrisana vožnja

ARIYA pruža neopisivo uzbuđenje zahvaljujući tehnologiji e-4ORCE, dva motora i revolucionarnom pogonu na sve točkove. Dinamično pokretanje uz trenutnu raspodjelu obrtnog momenta na sva četiri točka. Prianjanje na svim vrstama terena i u svim vremenskim uslovima. Precizna kontrola u krivinama. Uživajte u svakom minutu besprekorne vožnje.

Nissan ARIYA pogled odozgo

DOMET I PUNJENJE

Planirajte punjenje

Istražujte bez ograničenja. Zahvaljujući dometu od 500 km, ništa vas ne može zaustaviti. Na raspolaganju su vam dva kapaciteta baterija za domet po mjeri, kao i pogon na dva ili četiri točka. U žurbi ste? Brzim punjenjem možete da povećate domet za 300 km za samo 30 minuta. ⁽¹⁾

SISTEMI ZA POMOĆ U VOŽNJI

Napredna tehnologija za vožnju bez stresa

Osjećajte se sigurnije. Sistemi za pomoć u vožnji pomažu vam na različite načine. Gužva na autoputu? Usko parkirno mjesto? Dopustite Ariyi da vam priskoči u pomoć. ⁽²⁾

1/2 ProPILOT Assist S NAVIGACIJOM NAVI-LINK

ARIYA je opremljena tehnologijama sistema ProPILOT Assist kako bi vaša putovanja bila sigurnija, jednostavnija i udobnija. Sve to bez žrtvovanja uživanja u vožnji! ⁽³⁾

Nissan Ariya ProPilot Navi-link

1/2 ProPILOT Park

Držite pritisnutim dugme ProPILOT Park. I gledajte kako se Nissan ARIYA sam parkira.⁽³⁾

Nissan Ariya ProPilot park

1/2 Head-up ekran

Najvažnije informacije u vozačevom vidnom polju. Provjerite brzinu vožnje, uputstva navigacionog sistema ili status sistema ProPILOT. ⁽³⁾

Nissan Ariya Head-up ekran

SPOLJNI DIZAJN

Futuristički dizajn

ARIYA je besprekoran odraz Nissanove nove vizije. Umjesto brojnih kontura, krasi ga samo jedna vodoravna linija. Nova uska LED svjetla uključuju se noću, a danju su nevidljiva. Ravan pod u unutrašnjosti pretvara putnički prostor u prostran i udoban dnevni boravak.

POVEZIVOST

Ostanite povezani riječju i dodirom

Budite u dodiru s Ariyom na različite načine. Povežite se sa svojim svijetom i pretvorite svaki trenutak u dragocjeno iskustvo.

1/2 Ugrađeni sistem Amazon Alexa Auto®

Zahvaljujući ugrađenoj funkciji Amazon Alexa, možete glasom da upravljate puštanjem muzike, pretražujete kafiće ili da upravljate funkcijama svog pametnog doma. ⁽⁴⁾

Nissan ARIYA glasovno upravljanje

1/2 Napredno planiranje rute

U svakom trenutku možete da zadate idealni plan putovanja i da odaberete rute s punjačima.

Nissan ARIYA napredno planiranje rute

1/2 Aplikacija NissanConnect Services ⁽⁵⁾

Pronađite svoje vozilo, preuzmite uputstva do odredišta i mnogo toga drugog. U Nissanu ARIYA sve vam je nadohvat ruke.

Nissan Ariya NissanConnect Services aplikacija

VIRTUALNA VOŽNJA

Isprobajte Ariyinu vizionarsku tehnologiju

Isprobajte novi model u virtualnoj vožnji i dopustite inovativnoj tehnologiji da vas oduševi. Od osjećaja bezbrižnosti i upečatljivog tehnološkog utiska do snažnih performansi za bezbrižnu i pojednostavljenu vožnju koja širi granice vašeg svijeta. Zakoračite u svijet Nissana ARIYA i jednostavno se prepustite.

VERZIJE & SPECIFIKACIJE

PRAVI NISSAN ARIYA ZA VAS

Bez obzira da li tražite dodatne performanse, avanturističke sposobnosti ili veliki domet, postoji ARIYA koja će vas pokrenuti.

1/2 ARIYA 63kWh

Tehnologija sljedeće generacije za svakodnevnu vožnju i porodične izlete.

Nissan ARIYA znak

1/2 ARIYA 87 kWh

Veći domet za vangradsku vožnju.

Nissan ARIYA LED svjetla

1/2 ARIYA e-4ORCE 87 kWh

Snaga, performanse i domet, onda kada su vam potrebni.

Nissan ARIYA centralna konzola

1/2 ARIYA e-4ORCE 87 kWh PERFORMANCE

Nenadmašan spoj performansi i tehnologije. Vrhunsko iskustvo u vožnji.

Nissan ARIYA na autoputu
Ariya za vaš posao

ARIYA ZA VAŠ POSAO

Svijetla budućnost za vaše poslovanje

Ariya nije samo automobil, već pravi vjetar u leđa vašem poslovanju. S Ariyom dobijate flotno vozilo bez emisija koje spaja snažne performanse i veći domet, a k tome i nudi vrhunske pogodnosti.

Nissan Ariya dodatna oprema

DODATNA OPREMA

Prilagodite Ariyu svom životnom stilu

Živite svoj najbolji život u Nissanu ARIYA. Obogatite svoju svakodnevicu opremom koja je dizajnirana po mjeri i s posebnom pažnjom. Zaštitite svoju Ariyu, učinite je svestranijom i personalizujte završnom obradom po svojoj mjeri.

ARIYA CARE PACKAGES

ODRŽAVANJE

Za dodatnu bezbrižnost

Od pregleda vozila i baterije, godišnjeg održavanja i zamjene istrošenih dijelova, dopustite da se naši stručni serviseri pobrinu za vaš Nissan ARIYA. Više informacija biti će dostupno po dolasku vozila na tržište.

[1] Čeka se službena homologizacija u skladu s ispitnim postupkom WLTP. Vrijednosti za doseg dobivene su ispitivanjem u laboratorijskim uvjetima u skladu sa zakonodavstvom EU-a i namijenjene su usporedbi različitih vrsta vozila. Te informacije ne odnose se nužno na određeno vozilo i nisu sastavni dio ponude. Vrijednosti ne moraju odražavati stvarne uvjete vožnje. Na službene podatke mogu utjecati dodatna oprema, održavanje vozila, stil vožnje te čimbenici koji nisu tehničke prirode kao što su vremenski uvjeti. Vrijednosti su utvrđene u okviru svjetski usklađenog ispitnog postupka za laka vozila (WLTP).


[2] Kupci ne bi trebalo da se oslanjaju samo na karakteristike koje pojednostavljuju vožnju. Neke karakteristike neće raditi u svim uslovima i okolnostima. Potrebno je pridržavati se ograničenja brzine i drugih ograničenja. Za opšte uslove korišćenja Nissanovih tehnologija, molimo obratite se ovlašćenom Nissanovom koncesionaru ili kliknite ovdje.

[3] ProPILOT Assist je dostupan samo u određenim verzijama. Funkcija ProPILOT Assist je napredna tehnologija pomoći u vožnji, ali ne može da spriječi sudar. ProPILOT Assist je namijenjen samo za vožnju autoputem (odvojenom barijerama) uz stalnu pažnju i učestvovanje vozača. Vozačeva je odgovornost da ostane pažljiv, vozi sigurno, prilagodi brzinu uslovima na putu i bude spreman da preuzme kontrolu nad vozilom u bilo kom trenutku.


[4] Za služenje uslugama NissanConnect potrebno je da imate korisnički nalog NissanConnect kao i da se registrujete ili prijavite na NissanConnect uz pomoć korisničkog imena i lozinke. Da biste se služili besplatnom aplikacijom NissanConnect morate da imate pametni telefon s operativnim sistemom iOS ili Android i SIM karticu s postojećom ili dodatno ugovorenom uslugom protoka podataka koju pruža vaš odabrani mobilni operater. Dostupnost svih usluga zavisi od pokrivenosti mobilnom mrežom.


Povezivanje pametnog telefona kako bi se pristupilo uslugama NissanConnect preporučuje se samo onda kada je vozilo parkirano. Sistem treba koristiti u skladu sa saobraćajnim propisima. Vozačima se preporučuje da sistem koriste samo onda kada je to sigurno. Vozači treba da pripaze na potencijalne opasnosti korišćenja tehnologije kojom se upravlja slobodnih ruku jer ona može da skrene pažnju sa puta i da smanji kontrolu upravljanja.

[5] Amazon, Alexa i druge povezane marke su zaštitni znaci društva Amazon.com, Inc. i njegovih podružnica. Određene funkcije usluga Alexa zavise od kompatibilnosti pametnih domova. Funkcija nije dostupna za crnogorsko tržište.


[6] Prikazani podaci se temelje na rezultatima internog ispitivanja. Ti su podaci informativnog karaktera. Ne odnose se nužno na određeno vozilo i nisu sastavni dio ponude. Na prikazane vrijednosti mogu da utiču brojni činioci kao što su dodatna oprema, status napunjenosti, rad klima-uređaja, održavanje, stil vožnje i drugi činioci koji nisu tehničke prirode, kao što su vremenski uslovi, stvarna ruta itd. Stvarne vrijednosti mogu se razlikovati. Nissan ima izričito pravo da u bilo kom trenutku izmijeni proračun vrijednosti.


Slike na internet stranici www.nissan.me su simbolične i služe isključivo u informativne svrhe. Svi podaci i informacije navedeni na internet stranici i u dokumentima su privremeni i podložni promjeni. Zadržavamo pravo na greške u tekstu. Zbog posljedica globalne nestašice poluprovodnika neki elementi opreme prikazani na internet stranici i u brošuri trenutno nisu dostupni. U trenutnim uslovima teško je predvidjeti mogućnost nabavke konkretnih elemenata opreme, koje zbog globalne nestašice poluprovodnika u konkretnom slučaju možda neće biti moguće nabaviti. Za najnovije informacije obratite se najbližem ovlašćenom koncesionaru.